nuffnang

Thursday, January 31, 2013

Tertawa Tingkatkan Ghairah Seksual Anda

TERTAWA tidak hanya boleh membuat hati senang dan hidup lebih ceria, namun dengan ketawa juga boleh meningkatkan ghairah seksual anda.
Berkongsi keceriaan bersama pasangan di atas ranjang merupakan aktiviti harmonisasi yang boleh dilakukan untuk menguatkan hubungan percintaan mereka. Dan untuk meningkatkan ghairah seks tidak hanya melalui tindakan dan gerakan seksi saja, melainkan dengan canda tawa juga boleh menghidupkannya kembali.

Berikut beberapa cara untuk meningkatkan ghairah seks melalui canda tawa, sebagaimana yang dipetik dari Mid Day.

Hidupkan gurauan lucu
Dengan jenis ketegangan sehari-hari tentu membuat anda semua menderita. Sebuah kesantaian sangat diperlukan oleh pasangan agar mereka merasa selesa apabila sedang bersama anda. Utarakan gurauan yang boleh menimbulkan gelak ketawa dengan begitu akan hidup suasana menyenangkan dan mencetuskan fantasi liar pasangan untuk melepaskan hormon bahagia dalam tubuhnya yang disebut oksitosin, sehingga membuat anda menjadi mesra satu sama lain.
Aktiviti gerakan
Cubalah untuk memulakan sebuah permainan yang bertujuan agar anda bersama pasangan dapat menghadirkan sebuah aktiviti melucukan di dalamnya. Dengan kegiatan tersebut, boleh membuat anda bersama pasangan melontarkan tertawa hebat dan menimbulkan perasaan senang kerana anda berdua saling jatuh cinta.

"Sangat penting untuk meringankan hal-hal tak berguna dan menikmati setiap sesi kelucuan dengan cara menggelitik dan menggoda untuk membuka serta merasakan keintiman yang lebih besar," tegas seorang ahli terapi seks dan perkahwinan. "Kerana itu ketawa dan seks saling melengkapi satu sama lain dalam memberikan kenikmatan keintiman yang pernah dapat dirasakan."

Anonymous

No comments:

Post a Comment