nuffnang

Thursday, March 22, 2012

Kenali Tanda-Tanda Tubuh Kurang Seks

Seks merupakan keperluan tubuh seperti halnya makan dan juga tidur. Bila saat perlunya tidur tubuh memberikan isyaratl mengantuk dan mahukan makan dengan isyarat lapar, maka ada juga isyarat-isyarat yang menunjukkan bahawa tubuh anda sedang memerlukan seks. Apa saja? Seks merupakan keperluan hidup manusia, iaitu untuk membiak dan kecenderungan bersosial (dengan pasangan).

Ada banyak manafaat kesihatan yang diperoleh dengan rutin berkaitan seks, salah satunya mengurangkan stres dan meningkatkan sistem kekebalan tubuh. Apabila anda berkeinginan untuk seks, sebenarnya tubuh akan memberikan isyarat-isyarat tertentu. Namun seringkali isyarat tersebut terabai, padahal ini boleh memberi kesan pada suasana hati bahkan menurunkan stamina tubuh. Ini beberapa isyarat tubuh yang menandakan anda sedang berkeinginan seks: -

1. Kegugupan yang berlebihan
2. Kecemasan atau migrain berpanjangan
3. stres kekal
4. Kurangnya nafsu makan
5. Kurangnya untuk tidur
6. Kontradiksi perasaan dengan orang-orang  tertentu
7. Sering berfantasi seksual terutama malam hari.

Cara terbaik untuk mengenali isyarat keinginan seks adalah seberapa banyak suasana hati negatif hilang segera setelah berhubungan seks. Perlu diingat fakta bahawa seks tidak selalu melibatkan dua orang, dalam hal lain ada pertimbangan untuk pilihan masturbasi. Tidak adanya kehidupan seksual boleh menyebabkan banyak reaksi, dalam beberapa kes yang ekstrem boleh menyebabkan reaksi fizikal dan filologis berat seperti kulit gatal, mudah mengalami iritasi dan mudah panas baran.

Anonymous

No comments:

Post a Comment