nuffnang

Friday, February 15, 2013

Tanda-Tanda Lelaki Jatuh Cinta

Mengukur berapa besar kadar cinta si dia kepada anda memang benar-benar susah. Boleh jadi dia sangat cinta walaupun di depan anda si dia hanya bersahaja. Tapi, boleh jadi dia menyimpan dusta walau setiap hari menghantar bunga sebagai lambang cinta. Ada cara mudah untuk mengesan cinta dia. Tak perlu bertanya, lihat saja sikapnya kepada anda.

Merindukan kehadiran anda
Ungkapan rindu merupakan salah satu bukti bahawa kehadiran anda begitu bererti bagi si dia. Tapi, setiap lelaki mempunyai cara berbeza. Jika si dia tak pernah bilang "I miss you", jangan langsung menganggap kalau ia tak rindu. Hal kecil seperti sapaan ringan, telefon, menanyakan khabar, atau mengajak bertemu, juga termasuk dalam ungkapan rindu.

Mengambil berat dan mahu tahu
Keingintahuan terhadap keadaan anda adalah tanda kalau ia ingin menjadi sebahagian dalam hidup anda. Rasa bimbang jika tak mendapat khabar ialah salah satu bukti kalau ia mengambil berat.

Cemburu
Banyak yang bilang kalau cemburu itu tanda cinta. Ya, ini memang tak diragukan lagi. Perasaan ini timbul saat si dia takut kehilangan perhatian anda. Jadi, berbahagialah apabila melihat si dia cemburu, tapi segera selesaikan permasalahannya. Jika tidak, bisa-bisa ia kehilangan kepercayaan atau malah menjadi posesif.

Kompromi
Si dia tak ragu-ragu untuk mencari jalan keluar atas segala masalah yang berlaku dalam hubungan anda dengannya. Ini menandakan kalau ia cukup menghargai pendapat atau keinginan anda kerana tak selalu mengedepankan egonya.

Meminta maaf dan memaafkan
Meminta maaf saat ia berbuat salah atau memaafkan selepas anda melukai hatinya merupakan satu bukti kalau ia tak ingin ada masalah dalam hubungan anda berdua. Memaafkan juga merupakan wujud pengorbanan yang tulus.

Motivator yang baik
Wujud cinta yang besar boleh dilihat dari seberapa besar pasangan ingin melihat anda bahagia, salah satunya dengan memberikan sokongan positif. Saat pekerjaan pejabat terkumpul atau anda sedang risau dilanda masaalah, ia tak ragu untuk memberikan semangat dan bantuan.

Memberi pujian
Rasa terima kasih atas perhatian, pengorbanan, atau cinta anda padanya merupakan bentuk penghargaan. Menjaga segala bentuk pemberian yang baik, termasuk kepercayaan, membuktikan kadar cintanya yang cukup tinggi.
  ---jiran
Memikirkan langkah ke depan bersama anda
Ini merupakan bentuk keyakinan si dia untuk menjalani hubungan yang serius dengan anda, seperti perbincangan untuk membina hubungan yang lebih harmoni sampai dengan perkahwinan. Jika sudah sampai tahap ini, bererti ia cukup yakin kalau anda adalah calon pendamping hidupnya.

Anonymous

No comments:

Post a Comment