nuffnang

Thursday, April 11, 2013

Buatkan Pasangan Makin Cinta

MENJAGA rasa cinta dalam sebuah hubungan kadang-kadang tak semudah yang orang bayangkan. Anda memerlukan usaha yang tepat untuk melakukannya.

Ibarat menanam sebuah tanaman, cinta juga perlu banyak rawatan agar sentiasa terjaga. Terlebih pada hubungan dalam jangka panjang. Kadang-kadang, rasa cinta seakan menjadi sesuatu yang dilupakan.

Agar tak terjebak dalam situasi ini, anda perlu melakukan usaha lebih. Berikut ini ada saranan yang perlu diberikan perhatian.

Buat dia bangga
Lelaki sangat suka apabila dirinya mampu membuat anda bahagia. Sedikit senyuman dari anda merupakan refleksi bahawa segala usahanya berjaya.

Selain itu, anda juga perlu mengetahui bila harus mundur dan membiarkannya sejenak. Saat menghadapi masalah pelik, mengkritiknya merupakan sebuah hal yang kurang berkesan. Namun, apabila mengutarakan perasaan tanpa menyalahkannya, hal ini menandakan anda tak suka menyisehkannya.

Yang perlu anda lakukan ialah menunjukkan betapa berertinya dia sebagai pasangan, selain itu tetaplah berlaku jujur padanya. Dia tentu akan semakin banyak mengupayakan kejayaan dalam hubungan.

Buat dia merasa aman
Anda juga perlu membuatnya merasakan ikatan emosi yang mendalam, dengan mengetengahkan rasa aman dalam hubungan. Cubalah untuk lebih menghargainya, dengan itu hubungan pun akan semakin kuat.
Anonymous

No comments:

Post a Comment