nuffnang

Friday, July 8, 2011

Andai Malaysia Diserang

Apabila negara-negara Islam yang lain dilanda peperangan atau diserang oleh askar kafir, kita sering mendengar pemimpin2 kita menggunakan modal seperti ini: "Kita patut bersyukur Malaysia aman dan damai.."

Tetapi pernahkah kita berfikir untuk sejenak, sejarah ditulis setelah ia berlaku, tetapi sejarah tidak dapat diramal ketika ia sedang berlaku. Ketika rakyat Islam Bosnia disembelih oleh para militari Serb, pada malam sebelumnya mereka hidup seperti biasa dan tidak pernah terlintas bahawa keesokan harinya akan bermulanya hari celaka bagi mereka. Jadi, untuk sejenak cuber kiter berfikir dalam bentuk reverse engineering iaitu: Bagaimana jika kita yang diserang oleh kuasa kufar seperti negara Islam lain, dan negara Islam yang lain plak jadik cam kiter?

Malaysia Diserang??? 
AMARIKOS menyatakan Malaysia sarang pengganas..ada pejuang Hizbullah terlepas ke Malaysia..lalu menghantar Kapal Pengangkut Pesawatnya (CARRIER) di Selat Melaka dan di Laut China Selatan..menghantar kapal selam nuklearnya dgn muatan peluru berpandu..membawa armada tentera untuk menyerang Malaysia..

AMARIKOS menyuruh negara berhampiran dengan Malaysia yang merupakan sekutu rapatnya SINGOFURO di selatan, TAHAILAND di utara dan PILLIPINNOS di timur menyerang Malaysia dengan alasan memburu pengganas al-Qaeda atau Hizbullah sama seperti alasan Israel menyerang Lubnan dan Palestin.

Walaupun Malaysia cakap Malaysia negara bebas pengganas tetapi tentera kufar tetap menyerang Malaysia jugak sama seperti mereka menyerang Iraq kerana mereka dakwa Iraq ada senjata pemusnah, Afghanistan ada pengganas Taliban, Lubnan ada pengganas Hizbullah dan Malaysia ada pengganas Jemaah Islamiah.

Malaysia tetap mempertahankan, Malaysia ini tidak ada pengganas tetapi suara kita tidak dihiraukan sama seperti mereka tidak hiraukan Afghanistan, Iraq, Lubnan dan Palestin. (ingat yer..time ni hak asasi manusia yg korang dok kecoh-kecoh tu dah takde makna dah..)

Sebelum tiba saat Malaysia diserang ini, Perdana Menteri kita, YB Wakil Rakyat, Parlimen dan ADUN, tauke-tauke Cina yang kaya raya, semua cabut lari ke luar negara dengan jet dan pesawat peribadi masing-masing. Mereka ada duit untuk cari perlindungan di luar negara.

Tinggallah rakyat Melayu Islam yang miskin hina ini di negara sendiri, menunggu masa untuk diserang oleh tentera kufar AMARIKOS dan sekutunya. Barulah rakyat tahu bahawa pemimpin Melayu dan tauke Cina yang dijadikan pemimpin sebelum ini tidak sama seperti Khalifah Umar Al-Khattab, Khalifah Ali Abi Thalib, Khalifah Khalid Al-Walid, Khalifah Salahuddin Al-Ayubbi, yang sanggup berada di barisan hadapan berdepan musuh-musuh Islam.

Saat peperangan bermula...
Tempat yang mula-mula sekali dibom adalah Putrajaya, diikuti negeri-negeri lain. AMARIKOS dan sekutunya mengebom, melancar peluru berpandu, membedil, menembak rakyat Malaysia..mereka membunuh orang tua, perempuan dan anak-anak kecil orang Melayu Islam kita, sama seperti Yahudi menembak dan membunuh rakyat Lubnan yang tak berdosa!!! AMARIKOS dan sekutunya menyerang Malaysia secara besar-besaran. Apabila selesai pesawat pejuang di Selat Melaka mengebom Perlis, Kedah, Pulau Pinang, Perak, Selangor dan Kuala Lumpur, datang lagi pesawat musuh silih berganti..

Apabila selesai pesawat pejuang di Laut China Selatan mengebom Kelantan, Terengganu, Pahang, datang lagi pesawat musuh silih berganti..Johor pula dibedil dengan peluru berpandu jarak sederhana SINGOFURO..diserang dengan jet-jet pejuang SINGOFURO yang sentiasa melalui ruang udaranya, menghujani bom-bom dan roket..kemudian Johor dan Negeri Sembilan dapat ditawan tentera musuh.

Anda berada di Kedah..pasukan darat tentera bersekutu mara dari bahagian utara..tentera bersekutu semakin dekat dengan rumah anda..menendang pintu rumah anda..anda bersama dengan isteri yang sarat mengandung dan 3 orang anak ketakutan dalam rumah..

Tentera bersekutu memperkosa anak perempuan yang berusia 12 tahun anda depan mata anda, sebagaimana tentera Serbia memperkosa umat Islam Bosnia..muncung senapang ditujukan di kepala anda..anak perempuan kesayangan anda yang anda bawak masa jamuan Raya 2009, diacukan muncung senapang..

DAMMMMMM..anak kesayangan anda mati ditembak oleh tentera bersekutu..sebelum ini anda melihat anak umat Islam Lubnan, Palestin mati ditembak..anda tidak mempunyai perasaan apa-apa..sekarang berlaku kepada diri sendiri..baru tahu perasaan sedih anak mati ditembak di depan mata..

Anda menangis ketakutan..
Tentera bersekutu merampas isteri anda yang sarat mengandung, dibawa menaiki trak, untuk dijadikan habuan tentera dalam kem. Anda dipukul separuh mati oleh tentera bersekutu meninggalkan anda patah riuk berlumuran darah. Anda sangka anda sudah mati, tetapi umur anda masih panjang..anda masih hidup..anda merangkak menuju ke hutan berhampiran di sebuah bukit untuk menyembunyikan diri..

Anda mengalirkan air mata..INGAT AKAN ALLAH..
Ujian peperangan berlaku di depan mata anda sekarang. Anda sebelum ini tidak pernah terlintas dengan peperangan. Kita sering disogokkan negara kita aman, tiada peperangan, tiada pertumpahan darah tiba-tiba hari ini diuji berlaku peperangan.

Pemimpin tersebut yang menyatakan negara kita aman cabut menghilangkan diri. Anda sudah tiada siapa lagi di dunia ini. Anak perempuan diperkosa dan dibunuh di depan mata..anak kecil ditembak di depan mata..isteri dirampas untuk diperkosa..di depan mata!!!! Kawan-kawan, sahabat taulan, ramai yang terkorban, dan tidak kurang juga yang cedera parah..

Di puncak bukit anda melihat kampung halaman anda terbakar. Mayat orang Melayu Islam bergelimpangan mati terutama golongan orang tua dan kanak-kanak yang tidak sempat melarikan diri..mereka tidak bernasib baik seperti anda..

Di atas bukit itu juga, anda melihat beribu-ribu tentera bersekutu berkumpul untuk membunuh dan menembak saki-baki orang Melayu Islam yang masih selamat..menggeledah setiap ruang yang ada untuk memburu Al-Qaeda, Hizbullah atau Jemaah Islamiah..tetapi umat Islam lain yang jadi mangsa. Sementara menunggu sakaratul maut menjemput anda apabila anda tersua dengan tentera bersekutu nanti...

Apa yang anda harapkan pada masa itu????

Tiada perkara lain yang anda harapkan kecuali:

- Bantuan Allah..
- Bantuan tentera untuk membela agama Allah..
- Mengharapkan umat Islam dari negara lain memberi bantuan ketenteraan kepada Malaysia..
- Mengharapkan saudara seagama dengan anda melindungi anda daripada serangan tentera kufar!!!!
- Mengharapkan bantuan tentera Jihad Fisabilillah daripada Indonesia, Selatan Thailand, Bangladesh, Pakistan, dan negara OIC yang lain..bagi melawan tentera penceroboh bumi Malaysia ini..

Tetapi tunggu punya tunggu, bantuan ketenteraan tidak kunjung tiba..

Anda terdengar ucapan daripada pemimpin dunia Islam yang lain menyatakan:

"Kami negara-negara Islam mengutuk tentera penceroboh menyerang Malaysia" (Setiausaha Agung OIC).

"Kami akan menghantar 10,000 tentera pengaman ke Malaysia selepas tamat perang nanti, setelah habis kawasan Malaysia dibom oleh tentera bersekutu" (Presiden NAM).

"Alhamdulillah..Negara kita Indonesia aman damai berbanding dengan negara Malaysia yang dilanda peperangan. Kita semua patut bersyukur, kita dapat menyambut Hari Raya Aidilfitri dan Deepavali dalam suasana yang aman harmoni" (Presiden Indonesia).

"Tak apa..selepas peperangan tamat, kami akan menghantar para pendakwah ke Malaysia untuk mendidik rakyat Malaysia" (Wakil penduduk Islam Selatan Thailand).

"Kami akan menghantar bekalan makanan dan ubatan kepada penduduk Islam Malaysia yang dilanda peperangan" (Pemimpin Arab Saudi).

Apa perasaan anda apabila mendengar ucapan pemimpin-pemimpin Islam seperti di atas di kala anda memerlukan bantuan ketenteraan daripada mereka??

Fikir-fikirkan..

Bersatulah semua wahai sahabat-sahabatku. Kukuhkanlah pegangan agama. Lupakanlah persengketaan politik. Mantapkanlah institusi Raja-Raja Melayu. Hormatilah kedaulatan Raja-Raja Melayu iaitu raja kita semua. Raja ialah payung negara yang berdaulat.

Dunia ini tiada jaminan melainkan hanya satu peluang. Agama tidak pernah mengecewakan manusia. Tetapi manusia yang selalu mengecewakan agama.

Anonymous

1 comment: