nuffnang

Tuesday, November 22, 2011

Tambak Johor - Titah Sultan Yang Belum Terlaksana

"Saya yakin seluruh rakyat Johor berasa gembira dengan terbinanya bangunan JB Sentral yang serba lengkap dan indah ini, namun masih terdapat kekurangan dan kecacatannya apabila komponen utamanya iaitu jambatan masih belum dilaksanakan hingga hari ini.

"Sekali lagi, saya ingin menyeru kerajaan Persekutuan agar dapat mempertimbangkan rancangan asal pembinaan jambatan yang ditunggu-tunggu oleh rakyat Johor," titah baginda. Artikel penuh klik disini

Perdana Menteri, Mohd. Najib Tun Razak dalam reaksi ringkas menyatakan kerajaan sedia mengkaji semula. Adalah terlalu awal pada peringkat ini untuk melihat apakah kesudahannya projek jambatan itu yang telah dihentikan oleh Kabinet tidak lama dulu. Kajian semula tentunya akan mengambil masa dan apakah keputusannya nanti, sukar dijangkakan. Sebarang pertimbangan mengenainya tentu mengambil kira kekangan malah realiti baru terutama hubungan antara Malaysia dan Singapura yang kian kukuh.

Ini akan menjadi satu lagi cabaran kepada Najib tetapi Awang percaya beliau mampu tanganinya. Apa pun cadangan Sultan Johor itu membuka harapan baru kepada impian untuk melihat projek jambatan itu menjadi kenyataan. Kita tunggu dan lihat.
Artikel penuh klik disini

Daulat Tuanku       Daulat Tuanku       Daulat Tuanku

No comments:

Post a Comment