nuffnang

Thursday, July 22, 2010

Berkasih Tanpa Cinta?


Berkasih dengan orang yang kamu tidak pernah cintai bukanlah sesuatu yang mustahil. Walaupun pada awalnya agak sukar untuk kamu menerima seseorang itu sebagai kekasih tanpa ada cinta di hati. Namun andai dia hadir di waktu yang tepat, kamu masih tidak berteman dan dia menjanjikan kebahagian buatmu mengapa harus menolaknya.

Diakui setiap orang ada pilihan dan cita rasa tersendiri. Namun ada kalanya kamu harus belajar untuk menerima cinta yang dating tanpa di undang ini. Biarpun tidak sebaik yang diharapkan,namun tidak mustahil cinta tersebut boleh membahagiakan. Oleh itu,bagi kamu yang mengalami konflik cinta seperti ini,sebaliknya jangan terlalu mudah menolak cinta. Cubalah untuk mempertimbangkannya terlebih dahulu. Perhatikan petanda-petanda di bawah.andai ia ada dalam situasi kamu ternyata dia memang jodoh kamu..

Petanda 1.
Rahsia sepasang kekasih untuk memastikan perhubungannya berkekalan adalah saling membantu antara satu sama lain serta bertolak ansur. Ertinya kamu berdua boleh menikmati segala aspek kehidupan bersama-sama dan semuanya terasa begitu mudah meskipun tanpa melibatkan orang lain. Nah! Adakah kamu sudah merasakan hal tersebut? Jika ya,si dia sememangnya layak menjadi calon teman hidupmu!!

Petanda 2.
Salah satu criteria yang menentukan sepadan @ tidaknya jodoh kamu adalah kemampuannya bersikap santai di depan kamu. Apa kata mulai hari ini kamu cuba perhatikan,gerak-gerinya,caranya berpakaian,gaya rambutnya,cara bicaranya serta lawaknya. Apakah setiap ucapannya selalu tampak spontan dan tidak dibuat-buat? Jika tidak,kemungkinan besar dia bukan jodoh kamu.

Petanda 3.
Kamu berdua ada ‘instinct’ yang kuat. Apa yang dilakukannya kamu seperti sudah tahu walaupun belum diberitahu.Bukan itu sahaja,kamu atau si dia juga saling membaca fikiran dan menduga reaksi serta perasaan satu sama lain pada situasi tertentu. Selamat!! Mungkin sebenarnya dialah belahan jiwa kamu yang tersimpan…

Petanda 4.
Bersamanya boleh membuat perasaan kamu menjadi santai,tenang tanpa perasan tertekan.Berjam-jam bersamanya setiap waktu dan setiap hari tidak membuat kamu merasa bosan. Ini boleh menjadi pertanda bahawa kamu berdua lambat laun akan saling terikat.

Petanda 5.
Dia sentiasa bersama kamu waktu susah atau senang. Percayalah pasangan yang berjodoh pasti tidak takut mengalami pasang surut saat bersama. Sekarang ingat-ingat kembali. Apakah dia orang pertama yang datang memberi bantuan tatkala kamu dirundung musibah? Dia selalu faham saat PMS kamu datang menyerang? Dia cepat-cepat datang dan mencarikan ubat saat mendengar berita kamu sakit? Jika ya,tak salah lagi.Dialah orangnya….

Petanda 6.
Dia tidak penah kisah kehidupan masa lalu kamu.biarpun kamu telah menerangkan padanya kamu mempunyai sejarah hitam bersama kekasih terdahulu, namun itu tidak pernah menjadi penghalang cintanya pada kamu. Dia juga tidak malu-malu menceritakan masa lampaunya. Nah,ini bererti dia sudah bersedia menerima kamu seadanya..
Petanda 7.
Setiap orang pasti memiliki kekurangan dan kamu tidak malu-malu memperlihatkannya pada si dia. Biarpun pada saat itu kamu tampil ‘buruk’ di depannya misalnya saat kamu baru bangun tidur atau saat kamu sakit dan tak mandi selama dua hari. Andai si dia sedia menerima kekurangan kamu itu dan kamu juga tidak pernah menyorok kekurangan kamu itu memang tepatla andai kamu berdua hidup bersama.

Petanda 8.
Kamu sentiasa rasa selamat apabila berkongsi rahsia dengannya berbanding dengan teman-teman lain. Atau kamu sememangnya tidak lagi menyimpan sebarang rahsia dengannya. Ibarat kata sebaris ayat cinta tiada rahsia diantara kita. Sekiranya ini yang kamu alami,berbahagialah!! Kerana ini bermakna kamu telahpun menemui pasangan sejati.

Petanda 9.
Cubalah berjauhan denganya selama sebulan. Dari sini kamu dapat mengukur tahap kasih sayang kamu padanya. Andai kamu juga mencintai si dia,pastinya apabila berjauhan hati akan rasa kosong tanpa si dia di sisi. Namun andai kamu langsung tidak mempunyai sebarang perasaan, ternyata kamu dan dia tidak ada jodoh untuk bersama.

Petanda 10.
Senaraikan semua kebaikan dan keburukan si dia pada kamu. Mana satu yang lebih banyak. Kalau kebaikan lebih banyak,kamu memang bertuah kerana si dia benar-benar mencintaimu. Namun jika sebaliknya kamu tidak perlu menyesal sekiranya kamu menolak cintanya,gadis/ jejaka idaman.

No comments:

Post a Comment