nuffnang

Thursday, December 9, 2010

Adakah Anda Lelaki Hebat?

Hebat bagaimana yang dimaksudkan! Atas asas apakah penilaian dibuat.

Kata bistari, “Jauh perjalanan luas pandangan, lama hidup banyak pengalaman”. Itulah asas ukuran yang digarap untuk menilai keperkasaan kaum Adam.
Untuk kerukunan rumahtangga, yang mana lebih utama…kemewahan material atau kesempurnaan hubungan kelamin? Ramai akan mengatakan kedua-duanya sama penting. Lima puluh lima puluh.

Mustahil. Menyatukan kedua-duanya adalah seperti usaha menyatukan air dengan minyak. Kemewahan akan membuat manusia terus berusaha untuk lebih mewah lagi dan akhirnya akan meletakkan kepentingan batiniah dikelas kedua. Kemewahan akan membuat seseorang lupa bahawa wang ringgit atau kebendaan bukan resepi utama kebahagiaan. Kalau anda letakkan wang ringgit ditahap tertinggi dan kesempurnaan hubungan kelamin suami isteri ditempat kedua, maka rumah tangga anda akan menyusuri denai-denai sepi yang dihiasi jerangkap samar.

Bagaimana menilai kehebatan lelaki?
Beberapa bulan yang lalu ada iklan internet mempromosikan produk yang kononnya lelaki akan dianggap hebat kalau boleh bertahan antara tiga hingga lapan jam. Hebatkah lelaki kalau boleh berdayung selama itu? Tidak. Pasangan anda juga tidak akan gembira malah akan menderita diperlaku sedemikian rupa. Justeru berapa lama ataupun berapa jam tempoh yang ideal?

Seorang lelaki hebat boleh mengubah rentak dayungan mengikut kesesuaian keadaan. Ada masanya dia perlu menjadi sprinter dan pada ketika lain pula menjadi pelari marathon. Marathon disini bukan bererti tiga hingga lapan jam. Jangka masa ‘bertahan’ yang diperlukan sekadar cukup untuk membawa pasangan menikmati ‘orgasm berganda’.

Bagaimana untuk mengetahui sama ada pasangan anda telah sampai kekemuncak atau sebaliknya. Anda tidak akan tahu kalau dayungan anda cuma bertahan setakat sepuluh atau lima belas minit. Lazimnya, kaum perempuan akan mula menghampiri saat kritikal selepas kira-kira dua puluh minit. Apakah anda boleh bertahan selama itu? Kenapa majoriti lelaki mudah tewas dalam pertempuran?

Perempuan diciptakan untuk lelaki dan bukan sebaliknya. Emosi perempuan mudah dikesan. Kalau gembira dia tersenyum dan ketawa, kalau berduka dia akan murung dan menangis. Begitu juga ketika hubungan kelamin, bila terasa enak, dia akan melahirkan keseronokan dengan ‘merengek’. Bunyi ‘ghairah’ itulah yang sering membuat lelaki tewas sebelum masanya, karam sebelum sampai ketepian.
Dan bila anda sering karam di tengah lautan, bila sering gagal mengemudi bahtera sehingga kedermaga, lambat laun akan berlakulah krisis rumah tangga. Isteri akan hilang rasa hormat pada suami, dan suami pula akan hilang keyakinan diri. Menyedari kekurangan diri, suami akan bertukar menjadi lelaki ‘panas baran’ dan ringan kaki tangan. Isteri akan menjadi mangsa keadaan. Akhirnya, anak (kalau yang sudah punya zuriat) akan membesar dengan kebencian terhadap bapa. Perlahan tapi pasti, akan berputik perasaan dan tanggapan bahawa bapa adalah pembuli, samseng dan lain-lagi. Anak perempuan akan berpandangan negatif terhadap lelaki yang akhirnya akan membawa gejala suka sesama jenis dan anak lelaki pula akan mewarisi ‘kesamsengan’ bapa. Bukankah hanya “daun yang melayang jauh sedangkan buah akan jatuh kepangkal jua”.

Bagaimana untuk menjauhi situasi diatas. Bagaimana untuk menjadi pelari marathon tanpa menggunakan ubat-ubatan yang mungkin memudaratkan?

Renung-renungkan….!

Sumber: http://utuhpaloi.com

No comments:

Post a Comment