nuffnang

Wednesday, January 4, 2017

Isyarat Hatinya Berpaling Dari Anda

MENJALANI hubungan rumah tangga bukanlah perkara yang mudah bagi pasangan suami-isteri untuk memertahankan hangat setiap harinya. Kesempatan untuk curang kerap timbul dalam benak masing-masing pasangan. Bagaimana cara mengetahui pasangan mulai curang?

Kecurangan tidak hanya berlaku pada mereka yang masih menjalin hubungan kekasih, tapi juga terdedah berlaku bagi pasangan suami-isteri. Khususnya bagi isteri yang belum genap melewati masa lima tahun, biasanya ancaman tersebut banyak menghantui.

Untuk membendung godaan tersebut, anda pun harus mulai berhati-hati jika tidak mahu rumah tangga yang anda jalin mengalami keretakan. Berikut ada beberapa isyarat, jika pasangan sudah mula curang dibelakang anda....

Berlaku perubahan pada kehidupan seksual anda
Entah kenapa, intensitas kegiatan seksual anda bersama suami menjadi berkurang. Jika anda mengalaminya, pastikan untuk segera mencari tahu apa yang terjadi pada pasangan anda, kerana hal tersebut membolehkan jika pasangan sudah mula bosan dan mencari sensasi seksual di luar hubungan perkahwinan anda berdua.

Mendadak rajin merawat tubuh
Jika anda memperhatikan adanya perubahan terhadap penampilan pasangan, itu boleh menjadi salah satu tanda ia sedang berlaku curang di belakang anda. Ketika pasangan tiba-tiba mulai rajin merawat diri, itu akan menjadi alasan klise yang dia nyatakan bahawa perubahan tersebut untuk diri anda. Mula perhatikan tingkah lakunya.

Pulang kerja lewat
Seringkali, tanda kecurangan dapat diketahui dengan terlambatnya ia pulang kerja. Ketika pasangan tiba-tiba sering terlambat pulang ke rumah, perkara tersebut boleh menjadi salah satu petanda ia melakukan kecurangan. Cuba ajak pasangan untuk bertemu setelah pulang kerja, dan lihat reaksinya, jika ia mempunyai seribu alasan maka anda pun wajib mewaspadainya.

Kemarahan yang dijelaskan
Ketika anda tiba-tiba marah, atau pasangan marah, lalu pasangan berusaha sekuat tenaga untuk menjelaskannya pada anda, hal tersebut boleh dicurigai. Kerana, jika masalah yang membuat anda marah bukanlah perkara besar, dan ia cuba untuk menenangkan anda, itu boleh disebabkan kerana ia merasa ada ketidakselesaan atau merasa bersalah pada anda

Anonymous

No comments:

Post a Comment