nuffnang

Saturday, November 14, 2015

Pangsapuri Bertindan

SINGAPURA - Satu struktur unik yang terdiri daripada blok bangunan pangsapuri dan kedai di Singapura, dinobatkan sebagai Binaan Sepanjang Tahun dalam acara tahunan Festival Seni Bina Dunia Kelapan, baru-baru ini.

The Interlace atau lebih terkenal dengan gelaran ‘Vertical Village’ yang direka bentuk oleh firma Metropolitan Architecture dan Buro Ole Scheeran, telah menerima banyak pujian kerana pendekatannya yang radikal dan alternatif ke arah kehidupan dalam persekitaran tropika.

Portal berita independent.co.uk melaporkan, acara tahunan itu diadakan di sebuah pusat peranginan berprestij, Marina Bay Sand, di Singapura dari 4 hingga 6 November lalu.

Pengarah festival, Paul Finch berkata, projek perumahan itu merupakan sebuah binaan yang menakjubkan dengan rekaan yang berani selain memaparkan idea seni bina kontemporari.

“Projek ini mempersembahkan satu gaya pemikiran alternatif dalam pembangunan,” ujarnya.

Binaan istimewa itu mengan­dungi 31 blok tindanan kediaman dan enam blok bangunan kedai.

Selain itu, bangunan tersebut turut dilengkapi kolam renang, gelanggang tenis, dan taman bunga.

Festival Seni Bina Dunia 2016 akan diadakan di Berlin, Jerman selepas diadakan selama empat tahun berturut-turut di negara ini.- utusan

1 comment:

  1. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

    ReplyDelete