nuffnang

Wednesday, April 2, 2014

Seks Bermasalah, Buat Kesepakatan dengan Pasangan

HUBUNGAN seks merupakan salah satu kenikmatan manusia yang paling besar, tapi di sebalik itu sejuta masalah pun menghantui. Lalu, bagaimana cara anda mengatasinya?

Soal seks, jarang ada keseimbangan yang sempurna antara suami dan isteri. Yang satu biasanya menginginkan lebih banyak hubungan seks daripada yang lain. Sementara di lain pihak, seseorang merasa pasangannya menginginkan lebih sedikit hubungan seks daripada yang ia inginkan.

Menurut buku Panduan Kesihatan Keluarga, karangan Dr. Miriam Stoppard, biasanya masing-masing pasangan berfikir pasangannya mempunyai kelainan atau kecelaruan terhadap masalah seksual. Mereka sukar sekali untuk memahami pandangan masing-masing dan bersetuju untuk sesuatu.
Hubungan seks, lebih dari jenis komunikasi yang lain, menuntut pengertian, pengorbanan, dan kasih sayang. Oleh itu, jika kedua-dua rakan kongsi boleh mengatasi hal ini, ganjaran yang diperolehi tentunya jauh lebih besar daripada bentuk interaksi manusia yang lain. Jadi, pengorbanan itu layak dilakukan untuk mendapatkan hubungan seksual yang diharapkan oleh pasangan.

Anonymous

No comments:

Post a Comment