nuffnang

Wednesday, October 2, 2013

Paha Seksi Gadis Ini Dijadikan Kanvas Lukisan

MASSACHUSETTS – Seorang seniman asal Massachusetts, Amerika Syarikat (AS), menjadi popular setelah dia menghantar beberapa gambar karikatur yang dilukis pada pahanya beredar di internet.

Jody Steel, menunjukan foto-foto karya kreatifnya saat masih kuliah yang menggunakan pahanya sebagai kanvas saat dia merasa bosan ketika di dalam kelas.

Setelah mengambil beberapa foto karikatur luar biasa itu, dia mempostingnya secara dalam talian di laman miliknya.

Sejak awal kuliahnya di Universiti Emerson di Massachusetts pada 2011 silam, Jody sering mencipta gambar baru sebelum membersihkan karikatur dari pahanya.
Ketika dia mula menghantar gambar karikatur unik itu di laman web peribadi, ia menjadi popular di kalangan pengguna internet.

Di antaranya gambar yang paling terkenal adalah gambar Walter White watak dalam filem Breaking Bad dan Thom Yorke personel dari band Radiohead. Dia juga pernah menggambar Joseph Gordon Levitt actor dari filem Inception.

“Anda mungkin beranggapan kalau sebuah karya seni harus terlihat besar, tetapi saya tidak beranggapan demikian,” ujar Jody. Demikian diberitakan Daily Mail, Selasa (24/9/2013).


Foto-foto yang telah dia upload telah dilihat lebih daripada setengah juta kali pengguna internet dan akhirnya ia membuat sebuah fan page pada jejaring sosial Facebook untuk memudahkan orang lain melihat hasil karyanya. Jody juga telah didekati oleh syarikat-syarikat besar yang ingin mengupahnya.

“Syarikat dari seluruh dunia meminta saya untuk bekerjapada mereka untuk membuat logo syarikat,” kata Jody.

“Saya sudah menandatangani perjanjian pada beberapa syarikat besar untuk bekerja pada mereka, tetapi ini masih rahsia,” ungkap wanita yang sampai saat ini belum menyelesaikan kuliahnya.

Sumber : okezone.com

No comments:

Post a Comment