nuffnang

Sunday, November 28, 2010

Wanita Terlihat Seksi Kerana Alasan Ini!

SETIAP wanita terlahir dengan kecantikan yang berbeza-beza. Itu sebabnya lelaki menyukai wanita dengan karakter yang berbeza.

Di mata lelaki, wanita merupakan makhluk seksi yang selalu dikagumi dan dipuja. Namun tahukah anda, bahawa ada empat perkara yang dinilai sangat menyokong kaum hawa terlihat begitu seksi menurut lelaki.
Mau tahu apa saja? Ini jawapan yang ditapis dari DatingTips:

Kerjaya
Menurut lelaki, di saat seorang wanita bergairah terhadap sesuatu dan memiliki sebuah kepentingan atas hal tersebut, seperti kerjaya, ini membuat mereka kelihatan sangat seksi. Ada pula yang mengatakan bahawa wanita tidak perlu menghasilkan satu tan wang dengan karier mereka yang cemerlang, melainkan jika mereka tetap menyokong dirinya sendiri untuk terus maju dan berkarya, dan menghabiskan waktunya untuk melakukan sesuatu yang ia gemari, ini merupakan sebuah kemajuan yang ingin terus semua kaum hawa.

Menjadi seorang pemimpin
Wanita akan terlihat semakin seksi ketika mereka menjadi seorang pemimpin. Ketika seorang wanita berkata, "Mari kita melakukan ini" atau "Mari kita pergi ke sana" menurut pendapat lelaki, ini menunjukkan sebuah rasa kepercayaan diri yang tinggi dan mereka kelihatan berani mengambil risiko dalam setiap keputusan yang diambil. Juga terdengar sangat "hot" saat seorang wanita bersama sahabat-sahabatnya tengah membuat sebuah rencana yang hebat, di mana pastinya semua orang akan mengikuti arahan sang pemimpin.
Sikapnya yang hangat
Untuk anda, para wanita penting untuk diingat bahawa kaum adam begitu menyukai saat ketika pendapat anda terdengar, terutama jika anda tidak setuju akan suatu hal. Banyak juga yang beranggapan, berdebat dengan kaum hawa adalah sesuatu yang seksi. Terutama pada saat wanita menjelaskan bahawa pendapat lelaki adalah salah, dengan cara mereka yang sangat mengagumkan. Hal ini juga dilihat seksi oleh lelaki.

Memasak
Tidak hanya sebagai tugas kaum hawa, melainkan kegiatan memasak pun mampu membuat seorang wanita makin tampak seksi. Tidak percaya? Ya, anda tidak perlu tampil glamor untuk terlihat seksi. Justeru lelaki lebih senang melihat anda di dapur dan memasak sesuatu untuknya, bahkan jika dia hanya membuat sebuah sandwich sekalipun. Itu sangat bermakna untuknya, dan sangat terlihat seksi di mata mereka. Siap membuat lelaki terkagum dengan keseksian yang anda miliki?

...Dewi Arta - Okezone

1 comment: