nuffnang

Saturday, February 28, 2015

Awasi Mereka Yang Membenci Kita....!

DAP Kiasu Teramat Benci Dengan Melayu Tak Kira, UMNO Atau PAS!!!
Bermula dari sebelum, semasa dan selepas PAU 2014, boleh dikatakan tidak ada sedikitpun berita baik yang dilaporkan oleh media sosial anti-establishment. Semuanya buruk, seolah-olah Umno ini sangat hina, yang suci adalah ultra kiasu. Ini tidak termasuk kejian, makian dan hinaan dari melalui komen pembaca. 

Saya tidak kata Umno itu semuanya baik. Masih banyak perkara yang perlu diperbaiki, terutama dari sudut integriti. Tetapi liputan yang dibuat amat tidak adil. Kenapa tidak dibuat perkara yang sama kepada parti ultra kiasu? Berita sengaja diputar belitkan untuk lariskan perniagaan.

Ketika semua parti yang ada memperjuangkan kaum masing-masing, apakah parti Melayu (Islam) perlu keluar dari kepompong itu? Siapa akan mempertahankan Melayu dan Islam jika Umno dan Pas menjadi liberal? Selama ini pun ultra kiasu tidak pernah percaya kepada Umno dan Pas.

Jika PKR yang didewakan sebagai parti untuk semua kaum, saya cadangkan mereka memberi laluan bukan Melayu untuk menjadi Presiden selepas ini. Saya yakin parti ini akan terkubur.

Seperti BN, bukan Melayu menggunakan PKR sebagai batu loncatan untuk mendapat kerusi dan jawatan exco dalam negeri-negeri yang ditawani.

Sama seperti parti komponen BN. Kemenangan mereka di Semenanjung bergantung kepada undi Melayu. Trend pengundian membuktikan bukan Melayu memberikan undi kepada DAP ultra kiasu.

Parti komponen BN tahu, mereka tidak mendapat sokongan kaumnya sendiri. Selain kalah dalam kawasan majoriti Cina, mereka juga akan ditempatkan di kawasan majoriti Melayu. Di sinilah tiket untuk menang dan mendapat kerusi kabinet.

Parti DAP, walaupun mendakwa mereka adalah parti untuk semua kaum, hakikat sebenar tidak. Itu hanya strategi untuk mengaburi dan memenangi hati orang Melayu dan secara halus meminggir dan menyingkirkannya. Malang sekali ada Melayu Islam yang tergoda dengan gula-gula ini.

Saya tidak nampak Perdana Menteri sebelum ini hingga kini, bertindak terlalu kepartian atau kemelayuan sehingga meminggirkan bangsa lain. Jika tidak sudah lama bangsa lain merempat.

Mereka tahu membezakan tanggungjawab selaku ahli politik dan negarawan. Apabila mereka telah memenangi pilihan raya dan menjadi pemimpin utama, maka ketika itu mereka adalah negarawan.

Peliknya, kenapa ultra kiasu menjadikan Umno (tidak ketinggalan Pas) sebagai sasaran? Jawapannya mudah, kedua parti ini tidak dapat lari dari Melayu dan Islam. Kedua parti tidak mahu negara ini diterajui ultra kiasu yang mahu meliberal dan mempluralkan bumi ini agar tidak beridentiti. Mereka tidak mahu agenda Islam, Melayu dan bumiputera mengakar.

Lebih serius lagi, ada yang mahukan sejarah kemerdekaan negara ini ditulis semula, dengan menekankan sumbangan kaum secara sama rata. Tanpa memberikan lebih kredit kepada bangsa Melayu.

Sedangkan sejarah membuktikan, bahawa orang Melayulah yang paling banyak berkorban bermula dari negara ini dijajah sehinggalah mencapai kemerdekaan, dengan tidak menafikan sumbangan kaum lain.

Sumbangan dan pengorbanan bukan Melayu terhadap kemerdekaan, hanya muncul setelah Malayan Union dimansuhkan pada tahun 1946, hasil penentangan orang Melayu sehingga melahirkan Persekutuan Tanah Melayu (PTM) 1948.

PTM ditentang hebat oleh bukan Melayu (termasuk Melayu) yang berhaluan kiri (komunis) dan mahukan ianya digantikan dengan Perlembagaan Rakyat. Nasib baik, British menolak perlembagaan rakyat yang dianggap terlalu radikal.

Untuk makluman, PTM 1948 adalah cerminan kepada PTM 1957 yang dipersetujui British, yang masih mengekalkan kedudukan Islam, Melayu (termasuk bahasa), Raja Melayu dan hak istimewa orang Melayu. Unsur-unsur tradisi inilah yang mengikat dalam kontrak sosial.

Sebab itu, saya amat pelik, kenapa dan mengapa sehingga ke hari ini ultra kiasu sengaja tidak mahu memahami hakikat ini. Terus terang, saya amat mengagumi Henry Sackville Barlow, Ahli Lembaga Pengarah Sime Darby Berhad, yang kini dimiliki oleh PNB.

Barlow dan Sime Darby tidak dapat dipisahkan, kerana pertalian rapat ahli keluarganya. Sejarah Sime Darby bermula pada tahun 1910, ketika Tanah Melayu dijajah. Peniaga British William Middleton Sime dan Henry Darby menubuhkan Sime, Darby & Co. Bermula dengan sektor perladangan getah, kemudian berkembang kepada sawit, koko dan pelbagai sektor, sehinggalah diambilalih PNB.

Selaku orang yang tinggal lama di sini dan memahami budaya politik Melayu, Barlow sentiasa mengingatkan Sime Darby agar tidak melupakan agenda Melayu dan bumiputera dalam setiap rancangan ekonomi. Nyata sekali Barlow amat memahami sensitiviti dan budaya politik negara ini.

Peliknya anak penjajah British sangat sensitif dengan agenda Melayu dan bumiputera, kenapa mereka yang sekian lama tinggal di sini sengaja tidak mahu memahaminya, malahan mendesak supaya ianya dihapuskan. Lebih pelik lagi, kalangan kita sendiri turut bersekongkol?

Saya amat mengharapkan PAU 2014 kali ini benar-benar memberikan keinsafan kepada Umno dalam usaha memartabatkan dan memperkasakan pembanguan negara bangsa tercinta ini .

Ingat apa yang DAP cuba hapuskan!!!
*Kuasa Sultan dan Sistem Raja Berpelembagaan digantikan dengan Sistem Republik Berpresiden
*Azan, bacaan Al-Quran, nasyid dan sambutan Maulidur Rasul akan diharamkan
*Sambutan hari-hari perayaan Islam dilarang, sementara Good Friday dan Krismas dirayakan besar-besaran.
*Majlis Agama Islam Negeri, Portfolio dan Exco Agama Islam Negeri-Negeri serta Mufti Negeri dihapuskan
*Mahkamah dan Undang-Undang Syariah dibubarkan. Hudud diharamkan
*Kuota Bumiputera Melayu-Islam dalam Perkhidmatan Awam dan IPTA akan dimansuhkan. UiTM dan MRSM dibuka seluasnya pada bukan Melayu-Islam mengikut konsep samarata.
*Orang Melayu akan diusir dari kawasan-kawasan bandar secara sistematik atas alasan pembangunan dan mengurangkan kemiskinan bandar.
*Tanah Rezab Melayu ditukar kepada Hakmilik Pegangan Bebas. Kawasan perkuburan, ladang babi dan bangunan ibadat kafir dibina di kawasan perkampungan dan taman perumahan Melayu.
*Pembinaan masjid, surau, madrasah dan sekolah-sekolah agama dihentikan, peruntukan dikurangkan.
*Bahasa Melayu dipinggirkan dalam semua urusan hingga pupus, manakala bahasa Inggeris dan Mandarin diutamakan.
*Lagu, bendera dan Perlembagaan Malaysia dan Perlembagaan Negeri-Negeri ditukar melalui penguasaan 2/3 kerusi Parlimen dan DUN.
*Perpaduan orang Melayu-Islam akan terus dihalang.
*Sejarah negara akan dirombak agar sumbangan bangsa Melayu diperleceh dan dilupakan.

Tapi apa pula yang cuba diperkenalkan?
*Kristian Agama Rasmi Republik Malaysia dengan Presiden dan Perdana Menteri Republik Malaysia dimestikan seorang penganut Kristian
*Ketua Paderi Kristian dilantik Menteri Penuh dalam Kabinet Negara dan Exco Kanan di Negeri-Negeri
*Meramaikan golongan profesional bukan Islam dalam sektor awam, swasta dan syarikat berkaitan kerajaan (GLC’s)
*Menyatukan Singapura dengan Malaysia untuk memberi ruang kepada penganut Kristian mendominasi Parlimen Negara.
*Perkahwinan antara agama digalakkan dengan insentif bayaran RM5,000.00. Golongan murtad dibantu RM10,000.00 dan lain-lain bantuan.
*Dasar baru Sistem Pendidikan Negara akan dilaksanakan mengutamakan keadilan sosial, meritokrasi dan samarata.
*Mengiktiraf komunis sebagai pejuang negara – Chin Peng akan diberi pengampunan dan dibenarkan pulang ke Malaysia.
*Al-Quran dan buku-buku agama Islam dilarang percetakkannya. Penerbitan bahan lucah dan rancangan dakwah kristian diperhebatkan.
*Program hiburan diperhebatkan bagi melekakan Melayu-Islam agar jadi liberal, plural dan sekular.
*Membawa masuk ramai warga asing beragama kristian menjadi warganegara. Perkahwinan kontrak dengan pelacur asing digiatkan bagi meramaikan kelahiran anak-anak haram yang akan diiktiraf sebagai ‘Anak-Anak Bangsa Malaysia’
*Mengharamkan Parti UMNO,PAS serta NGO’s Islam dan digantikan dengan NGO’s dan parti berbilang kaum agar Islam tidak dominan.

Apakah orang Melayu mahu diam lagi dan masih mahu berpecah belah?

Jangan sampai orang Melayu kecewa dan mengamuk jadi militan IS dan sembelih puak-puak cina dan keling DAP lepas tu masuk dalam You Tube baru kerajaan nak bertindak!

Cegah sebelum parah, tolak chauvinisme, tolak IS !!!
Budaya sembelih musuh dan kaum kafir menjadi budaya balas dendam militan IS. Adakah puak-puak DAP mahu perkara ini terjadi di Malaysia sebab suka sangat hina orang Melayu dan Islam???? 

No comments:

Post a Comment