nuffnang

Thursday, February 23, 2017

Berapa Lama Waktu Ideal Untuk Bercumbu?

Cumbuan memegang peranan penting dalam menentukan kualiti hubungan intim. Wanita umumnya memerlukan waktu cumbuan lebih lama berbanding lelaki sehingga ia merasa selesa dan terangsang hingga benar-benar siap secara seksual. Yang dilakukan pasangan saat bercumbu akan menentukan hubungan seksual bakal memuaskan atau tidak bagi kedua-dua belah pihak.

Perlu diingat, kulit di sekujur tubuh menanti untuk dijadikan sarana eksplorasi seksual yang tiada batasnya, Selain itu, otak juga merupakan organ seksual yang amat berpotensi. Maka, anda amat disyorkan untuk berkongsi pengalaman "liar" atau berbual seputar hal-hal yang boleh membangkitkan ghairah seksual selama cumbuan

Waktu ideal yang diperlukan untuk sesi pemanasan ini sangat berbeza antara lelaki dan wanita. Lelaki memang hanya memerlukan waktu sebentar untuk bercumbu, kerana mereka sangat mudah distimulasi. Hal ini disebabkan lelaki boleh dengan mudah berhubungan intim tanpa mengalami ghairah seksual di seluruh tubuhnya. Dengan kata lain, mereka hanya memerlukan stimulasi pada kawasan genitalnya saja.

Di lain pihak, wanita harus merasa benar-benar terangsang hingga mereka bersedia untuk melakukan penetrasi seksual. Boleh dikatakan, wanita memerlukan cumbuan 10 kali lebih banyak daripada lelaki. Tidak ada kata "terlalu lama" bagi wanita. Bila dianalisa, wanita memerlukan masa yang paling tidak 20 minit untuk benar-benar turn on dan siap meneruskan ke sesi berikutnya.

Meskipun memerlukan cumbuan untuk alasan yang sangat berbeza, lelaki dan wanita mampu saling melengkapi dalam sesi pemanasan ini. Bagi kaum wanita, inilah peluang untuk memberitahu pada pasangan betapa mereka sangat memerlukan sentuhan. Semakin lama masa yang digunakan lelaki dan wanita untuk bercumbu, semakin mendedah orgasme yang akan mereka alami. Sebab, wanita akan merasakan kawasan genitalnya semakin mampu menerima rangsangan, yang akan menghasilkan orgasme lebih dahsyat. - Anonymous

1 comment:

  1. Kena ikut kepuasan la.. hehe

    Isteri DInoda Lelaki Lain.. BACA SINI

    Izinkan Saya Berzina dengan Anak Pak Cik? BACA SINI

    Tonton dan Download Movie: KLIK SINI

    ReplyDelete